آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته

نصب دوربین مداربسته در منزل موجب افزایش سطح امنیت شده و این امر نیز باعث میشود فرد با خاطری آسوده هنگام سفر و دوری از خانه، به مشاهده و بررسی تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته و ذخیره شده روی دستگاه DVR (با استفاده از تکنولوژی انتقال تصویر) بپردازد.
پروسه تحقیق، انتخاب، خرید و نصب سیستمهای امنیتی نظارت تصویر میتواند جذاب باشد. همچنین اگر خودتان اقدام به خرید و نصب دوربین های مدار بسته کنید، می توانید هزینه ها را کاهش دهید، به شرطی که در منابع درستی به تحقیق پرداخته و از مشاوران زبده و صحیحی کمک گرفته باشید.
بهتر است نصب دوربین مداربسته را خودم انجام دهم یا نصب را به نصاب سیستم دوربین مدار بسته حرفه ای انجام دهد؟
پاسخ این سوال بسته به اطلاعات و توانایی های شما دارد . اگر در مورد نحوه انتخاب دوربین مناسب و نحوه انتخاب دستگاه مناسب جهت ضبط تصاویر دوربین های مداربسته اطلاعات کافی دارید و تجهیزات مورد نیاز را در اختیار دارید.
با مطالعه ادامه این مطلب به احتمال قوی می توانید سیستم دوربین مدار بسته خود را نصب و راه اندازی کنید ولی این را مد نظر داشته باشید با کمی هزینه بیشتر می توانید از یک نصاب حرفه ای جهت نصب دوربین مدار بسته استفاده کنید و اطمینان داشته باشید دوربین های شما بصورت استاندارد , اصولی و تمیز نصب خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه های نصب بهتر پیشنهاد می شود برای مشاوره در مورد نصب دوربین مدار بسته با ما تماس بگیرید
در ادامه به شما خواهیم گفت چگونه یک سیستم دوربین مداربسته نصب خواهد شد. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
اقدامات لازم قبل از نصب دوربین مداربسته
فکر ایجاد حفره در دیوارهای خانه برای سیم کشی جهت نصب دوربین مدار بسته ممکن است کمی نگران کننده باشد اما نگران نباشید . در نصب دوربین مدار بسته می توان با استفاده از تجهیزاتی مانند داکت , لوله , سینی کابل و … و همچنین عبور سیم از سقف های کاذب , کناف , دو پوش , زیر نما یا زیر زمین سیم کشی را کاملا از دید مخفی کرد.
بعضی سیستم های امنیتی دوربین مدار بسته بصورت پکیج های بیسیم ارائه شده که نصب دوربین مدار بسته را برای مکانهای کوچک بسیار آسان می کند. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
تهیه لیستی از نیازها برای نصب دوربین مداربسته
اولین قدم تهیه لیستی از نیازهایی و انتظارات شما از سیستم دوربین مداربسته است. این به این معناست که مشخص کنید در چه مکان هایی نیاز به کنترل و نظارت تصویر دارید و در هر محل چقدر شفافیت و کیفیت تصویر مهم است.
نظارت تک تک نقاط توسط دوربین هم گران است، هم غیر ضروری. در نتیجه نقاطی از محل که مهم تر هستند و نیاز بیشتری به نظارت دارند را باید مشخص و اوولیت بندی کنید. نقشه را روی یک کاغذ کشیده و نقاطی که نیاز به نصب دوربین مدار بسته است را مشخص کنید.
سپس تک تک مکانهایی که برای نصب دوربین مداربسته مشخص کردهاید را چک کنید تا مطمئن شوید در آن نقطه بهترین تصویر را از دوربین مداربسته میگیرید و شیئی مانع ضبط تصویر توسط دوربین مداربسته نیست.
مکانهای معمول برای نصب دوربین مدار بسته :
- درب های جلویی و پشتی و اضطراری
- پنجرههای رو به خیابان
- فضاهای داخلی ( در خانه : آشپزخانه , پذیرایی و اتاق ها. در مجتمع مسکونی : لابی , ورودی اصلی , پارکینگ ها , اتاق حراست . در دفاتر اداری: اتاق های انتظار , لابی , اتاق کارکنان . در محیط های صنعتی: سالن های تولید , انبار ها , اتاق ها )
- کوچه یا خیابانی که محل در آن واقع است
- اتاق تاسیسات , برق , موتورخانه , آتش نشانی
- راهپله ها و راهرو های خروج اضطراری
خرید بهترین دوربین مداربسته مطابق نیاز های امنیتی
اگر پروژه ی نصب دوربین مداربسته شما بزرگ یا حرفه ای است میتوانید تمام دستگاههای مورد نیازتان را بصورت جدا تهیه کنید. اگر به نصب سیستم دوربین مداربسته ی کوچک و خانگی نیاز دارید معمولا خرید سیستم نظارت تصویر بصورت پکیج آماده ارزان تر، مقرون بصرفهتر و راحتتر است.
سیستم امنیتی مورد نیاز تان شامل دوربین مداربسته، یک دستگاه DVR (دی وی آر)، کابل دوربین مداربسته (کواکسیال یا شبکه)، فیش BNC یا سوکت شبکه (بسته به سیستم دوربین مداربسته ای که نصب میکنید) و منبع تغذیه و … است.
اگر قصد نظارت بر محیط بزرگی را ندارید، یک سیستم دوربین مداربسته بیسیم (وای فای یا وایرلس) نیز تا حدودی نیازهایتان را برطرف میکند. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
نصب دوربین مدار بسته معمولی برای خانه:
پک دارای دو یا سه دوربین مداربسته (برای نظارت بر دربها)، و یک دستگاه DVR (دی وی ار) با فضای ذخیره سازی (هارد دیسک) کافی برای ضبط دو یا سه هفته ویدئو است .
نصب دوربین مدار بسته برای نظارت کودکان و دیگر اشیاء و اماکن مهم در خانه:
تعداد یک تا سه دوربین مداربسته وایرلس indoor میتواند یک اتاق را کاملا پوشش داده و تصویر را مستقیما به کامپیوتر یا تلفن همراه تان ارسال کند.
نصب دوربین مداربسته برای مجتمع مسکونی
سیستم دوربین مداربسته در مجتمع های مسکونی با هدف کنترل ورود و خروج افراد و خودرو ها و بالا بردن ضریب امنیتی ساختمان در برابر ورود افراد غریبه یا سارقین نصب می شود. همچنین با نظارت بر نوع تردد خودرو ها در پارکینگ چشم ناظری بسیار دقیق برای خودرو ساکنین محسوب می شود. کنترل تردد سرویس کار ها ع نظافت کار ها , مامورین قرائت کنتور و پیک ها از دیگر اهداف نصب دوربین مدار بسته در مجتمع های مسکونی است .
نصب دوربین مداربسته برای فروشگاه ها و شرکت ها
هدف اصلی نصب دوربین مدار بسته برای شرکت ها کنترل و نظارت بر نحوه رفتار و عملکرد پرسنل و ارباب رجوع و مشتری است . شما پس از نصب سیستم دوربین مدار بسته در محل شرکت یا فروشگاه خود می توانید نظارتی همه جانبه بر نوع رفتار و برخورد با دیگر پرسنل و مراجعه کنندگان , لحن صحبت و یا اشتباهات آن ها داشته باشید و در نهایت با استفاده از این نظارت راندمان کاری خود را بالا ببرید.
نصب دوربین مداربسته برای محیط های صنعتی و تولیدی و کارخانه ها
دوربین مدار بسته در محیط های صنعتی, تولیدی و کارخانه ها در ابعاد گوناگون می تواند نقش حیاتی و مسمر ثمری ایفا کند . نظارت بر نحوه کارکرد پرسنل , تشخیص خاطی در وقایع پیش آمده , کنترل موجودی انبار و ورود و خروج کالا , کنترل و نظارت بر بخش های اداری و مالی از مهمترین اهداف نصب دوربین مداربسته در محیط های صنعتی و تولیدی است.
دوربین های مداربسته موردنیازتان را شخصا خریداری کنید.
وقتی تعداد دوربین مورد نیاز تان را جمع بندی کردید، باید دقیقا نوع دوربین مداربسته ای که احتیاج دارید را مشخص کنید. خرید یک سیستم امنیتی دوربین مداربسته برای هر محلی میتواند از چند صد هزار تومان تا چند ده میلیون تومان قیمت داشته باشد، پس باید دقیقا نوع و مشخصاتی که میخواهید دوربین مداربسته تان داشته باشد را مشخص کنید.
برای اطمینان از انتخاب بهترین دوربین های مداربسته و دستگاه DVR (دی وی ار) میتوانید از سیستم مشاوره رایگان فروشگاه اینترنتی دورنگاه استفاده کرده و با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
در نظر داشته باشید که اگر به سیستم دوربین مدار بسته کوچک نیاز دارید پکیج های آماده به نصب دوربین مداربسته ارزان تر تمام می شوند و همچنین با استفاده بسته آموزش نصب دوربین مدار بسته که همراه پکیج ارسال می شود، می توانید به راحتی خودتان سیستم دوربین مداربسته را نصب کرده و برای نصب هم هزینه ای پرداخت نکنید.
سیستم دوربین مداربسته بی سیم یا سیمی:
یکی از مزایای استفاده از دوربین های مدار بسته وایرلس (بی سیم یا وای فای)، امکان نصب آن بدون نیاز به ایجاد حفره روی دیوارهای خانه برای سیم کشی می باشد. اما لازم به ذکر است هرچه دوربین مدار بسته وای فای (وایرلس، بی سیم) از دستگاه DVR دورتر شود، قدرت و کیفیت سیگنال تصویر ارسالی کمی کمتر میشود.
اگر قصد نظارت بر مکان بزرگی را دارید، از دوربین های مداربسته سیمی استفاده کنید، ولی اکثرا برای نصب دوربین مداربسته در خانه، سیستم دوربین مدار بسته بیسیم (وای فای، وایرلس) چه از لحاظ سادگی نصب و چه از لحاظ سادگی سیستم، بهتر است.
تشخیص حرکت (موشن دیتکشن):
بعضی دوربین های مدار بسته تنها وقتی حرکتی تشخیص دهند شروع به ضبط تصویر میکنند. ضبط تصویر تنها وقتی کسی در اتاق است، باعث صرفه جویی در فضای ذخیره سازی و انرژی میشود.
انتقال تصویر دوربین مداربسته:
بسیاری از دوربین های مدار بسته قابلیت انتقال تصویر دستگاه DVR را ممکن میکنند. با استفاده از این قابلیت میتوانید در کیلومترها دورتر از خانه یا محل کار از طریق گوشی تلفن همراه و یا لپ تاپ، تصاویر دوربین های مدار بسته نصب شده در خانه و محل کارتان را با استفاده از نرم افزار انتقال تصویر نصب شده روی سیستمتان، ببینید.
راه اندازی یک دستگاه DVR و یک مانیتور
برای مشاهده و ضبط تصویر دوربین های مدار بسته تان نیاز به یک دستگاه DVR دارید. دی وی ار تمام تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته را دریافت کرده و به یک مانیتور یا تلویزیون ارسال میکند. دستگاه های DVR فضای ذخیره سازی (هارد دیسک) متفاوتی دارند که به آنها اجازه میدهد از چند روز تا چند ماه تصویر ذخیره کنند.
اگر یک پکیج دوربین مداربسته خریداری کنید، معمولا پکیج شامل دستگاه DVR است.
دستگاه NVR (ان وی آر یا Network Video Recorder که برای سیستم دوربین های مداربسته شبکه استفاده میشود) و دستگاه VCR (وی سی آر برای سیستم دوربین های مداربسته آنالوگ استفاده میشود) نیز برای خرید در دسترس هستند. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
تست تجهیزات قبل از نصب دوربین مداربسته
قبل از نصب پکیج دوربین مداربسته، از سلامت تمام تجهیزات از جمله کابلها و فیشها، دستگاه DVR، دوربین های مدار بسته، مانیتور یا تلویزیون اطمینان حاصل کنید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
نصب دوربین مدار بسته
انتخاب ارتفاع و زاویه مناسب برای نصب دوربین مداربسته
بهترین زاویه هر اتاقی برای نصب دوربین مدار بسته معمولا کنجی از اتفاق است که دیوارها و سقف به هم میرسند. اطمینان حاصل کنید که دوربین مداربسته تصویر تمام ورودیها و خروجیهای موجود در اتاق را پوشش داده و نزدیک به یک منبع انرژی برق مانند پریز برق است.
اگر قصد نصب دوربین مدار بسته در فضای بیرون را دارید، دوربین مدار بسته را در ارتفاع 3 متر یا بیشتر نصب کنید، تا دوربین مداربسته در دسترس افراد نباشد. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
دوربین مداربسته را روی دیوار نصب کنید
همراه بعضی دوربین های مدار بسته لنتهای چسبندهای برای نصب دوربین مداربسته روی دیوار ارسال میشود، ولی راه مطمئنتر پیچ کردن دوربین مداربسته به دیوار است.
- مکان مناسب را مشخص کنید.
- محل پیچهای دوربین مداربسته را روی دیوار علامتگذاری کنید.
- جاهای علامتگذاری شده را با استفاده از یک دریل سوراخ کنید.
- دوربین مداربسته را به دیوار پیچ کنید.
- سمت دوربین مداربسته را تنظیم کنید.
دوربین مداربسته را به یک منبع تغذیه برق متصل کنید.
تقریبا همراه تمام دوربین های مدار بسته یک آداپتور برق ارسال میشود که اتصال دوربین مداربسته به پریز برق معمولی دیواری را ممکن میکند. یک سر سیم آداپتور را به پشت دوربین مدار بسته و سر دیگر را (دوشاخه) به پریز برق متصل کنید.
اگر آداپتور برق دوربین مداربسته در جعبه ارسالی موجود نیست، و یا شکسته است، با محلی که دوربین مداربسته را خریداری کردهاید تماس بگیرید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
یک دوربین مداربسته سیمی را به DVR متصل کنید
تجهیزات نظارت تصویر از طریق فیش BNC به یکدیگر متصل میشوند. استفاده از فیش های بی ان سی آسان است و با چرخاندن پیچی که در انتهای فیش BNC قرار دارد، به پورت متصل شده قفل میشود. یک سره کابل RG (که به دو سرش فیش بی ان سی متصل است) را به دی وی ار و یک سر دیگر کابل را به دوربین مدار بسته متصل کنید.
توجه کنید که باید فیش BNC را به درگاه ورودی دی وی آر (Input) متصل کنید تا تصویر دوربین مداربسته را ببینید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
دوربین مداربسته بیسیم را به کامپیوتر خود متصل کنید.
همراه دوربین های مدار بسته بیسیم (به این دوربین های مدار بسته وای فای یا وایرلس نیز گفته میشود) دیسک فشردهای (CD) ارسال میشود، که باید برای نظارت و دسترسی به دوربین مداربسته وایرلس این دیسک را روی کامپیوتر خود نصب کنید.
بعضی دوربین های مدار بسته وای فای گیرنده کوچکی دارند که از طریق درگاه USB به کامپیوتر متصل میشوند. اطمینان حاصل کنید گیرنده دوربین مداربسته وایرلس به درستی به کامپیوتر متصل شده است.
آی پی دوربین مداربسته بیسیم خود را یادداشت کنید. با وارد کردن این شماره (IP Address) در هر مرورگری (Browser) میتوانید از راه دور به دوربین مداربسته وای فای خود دسترسی پیدا کرده و تصویرش را ببینید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
6. نمایشگر (مانیتور یا تلویزیون) را به دستگاه DVR متصل کنید.
برای اتصال دستگاه DVR به نمایشگر نیز از فیش BNC استفاده میشود. اما برای مشاهده تصویر دوربین مدار بسته با کیفیت بالاتر، از کابلهای HDMI، کابل کواکسیال (AV) و کابل VGA استفاده میشود.
بعد از انتخاب نوع کابل، یک سر کابل را به دستگاه DVR و یک سر دستگاه را به نمایشگر متصل کنید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
شما میتوانید به تعدادی که دستگاه DVR ورودی دوربین مداربسته دارد، به آن دوربین مدار بسته متصل کنید، دستگاه DVR بطور اتوماتیک تصویر هر دوربین مداربسته ای که به آن متصل کنید را ضبط میکند.
هرگونه مشکل و خطا را با تماس با بخش فنی فروشگاه اینترنتی دورنگاه عیب یابی و رفع کنید.
چک کنید که دوربین مداربسته، دستگاه DVR و نمایشگر به منبع تغذیه برق متصل و تمام دستگاهها روشن باشند. اطمینان حاصل کنید کابلها سالم هستند و به درستی و به پورتی که باید متصل شدهاند. بعضی سیستمها تصویر تمام دوربین های مدار بسته را با هم نشان میدهد، ولی بعضی امکان مشاهده و نظارت را بصورت تک تک میدهند. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
نکات نصب دوربین مدار بسته

انتخاب مکانی مناسب برای قرار دادن دستگاه مرکزی دوربین مداربسته
وقتی قصد سیم کشی برای تعدادی زیادی دوربین مداربسته را دارید، به مکانی احتیاج دارید که تمام کابلها در آنجا جمع شده و به دستگاه DVR متصل شوند. این مکان باید در دسترس باشد و از هر جایی از خانه بتوان به آنجا سیم کشی کرد.
بطور مثال اتاق شیروانی مکان مناسبی برای قرار دادن تجهیزات سیستم نظارت تصویر است.معمولا تنها یک دستگاه DVR برای تمام دوربین های مدار بسته نصب شده کافی است.
از کابل ترکیبی برای نصب دوربین مداربسته استفاده کنید.
معمولترین کابل در سیستم های دوربین مداربسته کابل ترکیبی است. این نوع کابل دارای دو رشته است، یک رشته برای تصویر و یک رشته برای برق، از این بابت به این کابل ترکیبی گفته میشود.
با استفاده از کابل ترکیبی، برای هر دوربین مداربسته تنها یک بار احتیاج به سیمکشی است. رشته تصویر کابل ترکیبی از نوع RG59 است. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
در رشته مربوط به برق، سیم سیاهرنگ منفی و سیم قرمز رنگ مثبت است.
به دو سر رشته تصویر، فیش BNC متصل میشود.
از کابل ترکیبی بهتر است در مسافتهای زیر 50 متر استفاده شود.
روشهای برق رسانی به دوربین های مدار بسته
برای برق رسانی به دوربین های هنگام نصب دوربین مداربسته باید با استفاده از پاور مرکزی یا ترانسهای کم آمپر جداگانه به هر دوربین برق رسانی کنید . این برق رسانی به دوربین ها می تواند بوسیله کابل ترکیبی یا کابل برق مجزا باشد . دقت کنید توان خروجی منبع تغذیه دوربین را با توجه به آمپر مصرفی کل سیستم یا دوربین مداربسته مورد نظر انتخاب کنید.
کابل هر دوربین مداربسته را به یک ورودی دستگاه DVR متصل کنید.
دستگاه DVR تان میتواند چند دوربین مداربسته را مدیریت کند و به شما این امکان را میدهد تنها با یک دستگاه تصویر تمام دوربین های مدار بسته را ضبط کنید. سپس نمایشگر تصویر دوربین های مداربسته را بصورت تک تک و یا یکجا نمایش میدهد.
کابلهای دوربین های مدار بسته را مخفی کنید.
برای راهاندازی یک سیستم نظارت تصویر حرفهای، میتوانید کابلها را از داخل دیوارها رد کرده و یا از داکت استفاده کنید.
میتوانید کابلها را از زیر فرش و دیگر وسایل رد کنید. در این صورت کابلها را با چسب به زمین بچسبانید.
اگر با سیم کشی و ایجاد حفره در دیوار با استفاده از دریل مشکل دارید، با یک سیم کشی حرفهای تماس بگیرید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
با کارشناسان نصب دوربین مداربسته دورنگاه تماس بگیرید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با نصب دوربین مدار بسته و دیگر سیستم های امنیتی، میتوانید از سیستم مشاوره رایگان فروشگاه اینترنتی دوربین مداربسته دورنگاه استفاده کرده و با کارشناسان فنی و فروش ما تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما آماده راهنمایی شما عزیزان هستند. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
آموزش روشی دیگر برای نصب دوربین مدار بسته
پلن نصب دوربین :
اولین قدم برای شروع به کار داشتن یک نقشه یا پلان از سیستم است. در هنگام مشخص کردن محل نصب دوربینها به چندین نکته باید توجه داشته باشید. نصب دوربین در محیطهای کم نور به هیچ عنوان توصیه نمیشود. در صورتی که میخواهید از یک دوربین دید در شب برای یک محیط تاریک استفاده کنید باید بدانید که این دوربینها در محیطهای تاریک تصویری سیاه و سفید خواهند داشت. هرگز دوربین را مستقیما در جهت نور خورشید و یا لامپهای پر نور نصب نکنید.
انتخاب محل مناسبی برای نصب دوربین کار آسانی نیست پس بی تفاوت از کنار آن نگذرید. گذشته از موقعیت نور در تصویر موقعیت و فاصله شی مورد نظر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
در موقع خرید لنز (در صورتی که دوربین شما دارای لنز فیکس نباشد) متوجه انواع مختلفی از لنزها خواهید شد. در موقع انتخاب لنز به نور محل و فاصله شی توجه داشته باشید و فاصله کانونی لنز را انتخاب کنید. در یک محیط کوچک (حدود 50 متر) استفاده از لنز 3.6 مناسب خواهد بود. هر چه فاصله شی مورد نظر بیشتر شد باید فاصله کانونی لنز نیز بیشتر باشد. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
البته انتخاب لنز مناسب کار آسانی نیست و نیازمند کمی تجربه خواهد بود. راه دیگر برای این کار استفاده از لنزهای با قابلیت فوکوس متغیر است محدوده فوکوس این لنزها نیز محدود است اما کار انتخاب را برای شما خیلی راحت خواهد کرد.
با انتخاب مکانهای مهم و استراتژیک برای نصب دوربین شما خواهید توانست تعداد دوربینها مورد نیاز برای یک محیط ثابت را کاهش دهید. در موقع نصب از همپوشانی تصاویر خودداری کنید و دوربینها را طوری نصب کنید که هر کدام محیطی کامل را که دیگر دوربینها پوشش نمیدهند پوشش دهند.
در صورتی که حفظ امنیت دوربینها نیز دارای اهمیت باشد دوربینها را معمولا طوری نصب میکنند که هر دوربین در دید یک دوربین دیگر قرار گیرد و به وسیله یک دوربین دیگر پشتیبانی شود. نکته بسیار مهم دیگر در زمان جایگذاری دوربینها توجه به امکان کشیدن کابل در محل نصب دوربین است. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
سیمکشی دوربین :
زمان بهترین قسمت نصب دوربینهای مدار بسته مربوط به سیم کشی میشود. باید برای سیمکشی در قسمتهای مختلف برنامه داشته باشید به طوری که کمترین مقدار سیم مصرف شود و همچنین طول سیمها از حد استاندارد فراتر نرود چون موجب تضعیف سیگنالهای تصویر خواهد شد.
هرگز سیمهای انتقال دهنده سیگنال های ویدئویی را از کنار سیمهای جریان بالا عبور ندهید و حداقل فاصله 12 سانتیمتر را در این مواقع رعایت کنید. طول کابل هر دوربین نباید از 400 متر بیشتر شود همچنین سعی کنید از کابلهای کیفیت بالا برای انتقال تصاویر استفاده کنید.
نکاتی دیگری نیز در هنگام سیم کشی با اهمیت است مثلا سعی کنید در موقع نصب دوربین همیشه مقداری سیم اضافی در محل نصب دوربین برای جا به جایی های احتمالی باقی بگذارید. سعی کنید از تغذیه جداگانه دوربینها خودداری کنید.
می توانید برق را با ولتاژ 220 ولت تا دوربین برده و برای هر دوربین از یک آداپتور جداگانه استفاده کنید و یا کل دوربینها را با یک آداپتور مرکزی تغذیه کنید. تغذیه هر دوربین از یک محل امکان نصب UPS مجزا برای دوربینها را در آینده از شما خواهد گرفت. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
جایگذاری دوربین های مدار بسته
جایگذاری دوربین بیشتر مربوط به نصب پایه و پیچ کردن آن به دیوار یا سقف میشود. در موقع رولپلاک کردن دوربین به دیوار یا سقف توجه داشته باشید که دوربین کاملا محکم در جای خود قرار گیرد و در صورتی که حس کردید پیچ و رولپلاکها خود دوربین کوچک هستند از اندازه بزرگتری استفاده کنید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
در موقع مشخص کردن محل سوراخ کاری به جهت دوربین توجه داشته باشید. در مورد دوربین هایی که تغذیه DC دارند باید به پلاریته ورودی دوربین توجه داشته باشید. برای اتصال سیم تصویر دوربینها باید از فیش BNC استفاده کنید. فکر نمیکنم وصل فیش BNC کار خیلی سختی باشد به همین دلیل از توضیح آن صرف نظر میکنم اما اگر به نظر شما ضروری بود به من اطلاع دهید تا آن را اضافه کنم.
پس از وصل BNC خواهید توانست تصویر دوربینها را ببینید (البته اگر مراحل قبلی را به خوبی انجام داده باشید). در صورتی که تصاویر دوربین را نداشتید به قسمت عیبیابی مراجعه کنید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
ترتیب عملیات مربوط به نصب دوربین مدار بسته:
- جمعآوری اطلاعات اولیه (مانند بازدید از محل, تعداد دوربین های مدار بسته درخواستی و …)
- مشخص کردن نوع دوربین مدار بسته
- مشخص کردن محل مرکز کنترل (با توجه به ملاحظات امنیتی و امکان سیمکشی و …)
- تعیین آماده کردن محل عبور کابلها (سقف کاذب، کف، داکت و …)
- سیستم تغذیه دوربین مدار بسته(مرکزی یا مجزا)
- اجرای کابل کشی
- اصلاح و انجام جزئیات مربوط به سیمکشی
- اصلاح و انجام جزئیات مربوط به وصل به سیستم نمایش و ضبط
- گرفتن تصاویر و تنظیم دوربین ها
- پایان عملیات نصب دوربین های مدار بسته
آموزش نصب دوربین مداربسته آنالوگ و AHD
در مقاله آموزش نصب دوربین مدار بسته آنالوگ analog سعی خواهیم تا اموزشی مختصر و مفید ارائه دهیم
موارد مورد نیاز برای آموزش نصب دوربین مداربسته آنالوگ analog شامل موارد زیر است
آموزش نصب دوربین مداربسته
تهیه اقلام مورد نیاز جهت نصب دوربین مداربسته
از محلی که قرار است دوربین مداربسته نصب شود بازدید شود و متراژ کابل کشی و تعداد و محل نصب دوربین مداربسته آنالوگ مشخص شود
دوربین مداربسته آنالوگ analog به تعداد نیاز مثال 3 عدد
نوع دوربین مداربسته مشخص شود ( دوربین مداربسته دام , دوربین مداربسته باکس , دوربین مداربسته صنعتی , دوربین مداربسته بولت )
در صورتی که نیاز به دید در شب باشد باید از دوربین مداربسته دید در شب استفاده کرد (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
لنز دوربین مداربسته ( لنز دوربین مداربسته در صورت نیاز فقط برای دوربین مداربسته باکس استفاده خواهد شد )
کابل تصویر ( کابل کواکسیال یا کابل rg59 ) به متراژ تعیین شده
هارد دیسک دوربین مداربسته ( هارد دیسک دستگاه dvr )
آداپتور دوربین مداربسته ( منبع تغذیه ) 1 آمپر برای دوربین معمولی و 2 آمپر برای دوربین دید در شب
لوازم جانبی دوربین مداربسته ( فیش BNC ,کاور و پایه دوربین مداربسته , داکت و لوله فلکسی )
اقلام مورد نیاز دوربین مداربسته
شروع مراحل قبل از نصب دوربین مداربسته
نقاط تعیین شده برای نصب دوربین مداربسته را علامت گذاری کرده و اماده برای سوراخ کردن محل نصب دوربین
محل های عبور داکت ها، لوله های فلکسی و لوله های فلزی سوراخ یا کنده کاری کنیم
بعد از سوراخ کاری داکت را نصب و کابل کواکسیال یا کابل rg59 را از داخلی داکت ها، لوله های فلکسی و لوله های فلزی عبور دهید
شما در انتخاب کابل دوربین مداربسته دو گزینه دارید کابل ترکیبی (ترکیب برق و تصویر ) یا جداگانه از ( کابل تصویر و برق )
کابل برق را نیز از داخل داکت لوله فلکسی یا فلزی عبور دهید و کابل برق را در محل های تعیین شده برای آداپتور دوربین مداربسته متصل کنید
آداپتور یا منبع تغذیه برای دوربین مداربسته در دو نوع مرکزی و معمولی در بازار موجود میباشد
دوربین مدار بسته را در جای مشخص شده نصب کنید و کابل تصویر که به سر ان فیش BNC متصل کرده اید را به فیش دوربین مدار بسته متصل کنید
کابل برق نیز همراه کابل تصویر میباشد بعد از اینکه فیش برق را به به کابل برق وصل کردید می توانید فیش برق را به فیش تغذیه دوربین مدار بسته متصل کنید.
بعد از اتصال همه کابل ها به دوربین های مداربسته به سراغ دستگاه تصاویر یا دستگاه dvr میرویم و آنجا کابل های ورودی برق و تصاویر را متصل میکنیم
حال باید هارد دستگاه dvr را در داخل دستگاه دی وی ار قرار دهیم برای این کار 4 عدد پیچ دستگاه را باز کنید و قاب دستگاه را برداشته کابل SATA را از جعبه DVR پیدا کرده و به هارد وصل کنید
سر دیگر کابل را به مادربرد دستگاه dvr متصل کنید. دستگاه را روشن کنید و هارد را فرمت کرده و منتظر بالا آمدن لوگوی برند دستگاه dvr می مانیم
آموزش تصویری نصب دوربین مداربسته
طرحی از نیازهای نظارتی خود تهیه کنید
نظارت کردن بر هر متر مربع از خانه هم گران و هم ناکارآمد است، بنابراین باید مناطقی که بیشتر نیاز به نظارت دارند را در اولویت قرار دهید. یک نقشهی جانمایی دوربین مدار بسته تقریبی از خانه خود تهیه کنید و یا نقشههای موجود را پرینت کنید و جاهایی که میخواهید دوربین قرار گیرد را علامت گذاری نمایید.
پس از آن هر ناحیه را کنترل کنید تا مطمئن شوید که توسط چیزی مسدود نشده و بهترین دید ممکن فراهم میشود. بهتر است دوربین مداربسته در نواحی زیر نصب شوند:
- دربهای جلو و عقب
- پنجرههای دور از خیابان
- فضاهای عمومی بزرگ (آشپزخانه، اتاق نشیمن و غیره)
- راههای ورودی
- ایوانها
- راه پلهها
- بستهی مناسب مطابق با نیازهای خود را تهیه کنید
شما میتوانید هر قطعه را به صورت جداگانه خریداری کنید، اما خرید سیستمهای امنیتی به صورت بستهای معمولا ارزانتر و راحتتر است. سیستم شما باید حداقل دارای یک تا سه دوربین، یک DVR (ضبط کننده ویدئویی دیجیتال)، کابلها (کابلهای سیامی و BNC) و سیمهای برق مناسب باشد.
به جز در شرایطی که تصمیم به نظارت بر یک ناحیهی بزرگ داشته باشد، دوربینهای بیسیم قابل نصب بر روی دیوار نیازهای شما را برآورده میکنند. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
امنیت ساده خانه: یک بسته با دو تا سه دوربین بیرونی (برای نظارت بر دربها) و یک ضبط کننده ویدئویی با حداقل 3 روز قابلیت ضبط تهیه کنید.
نظارت بر وسایل گرانبها یا کودکان خردسال: یک تا سه دوربین بی سیم داخلی میتوانند یک اتاق کوچک را به طور موثر پوشش دهند و فیلم را مستقیم در کامپیوتر پخش کنند. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
خرید جداگانه دوربینها
هنگامی که متوجه شدید چند دوربین نیاز دارید، باید درباره اینکه چه دوربینهای خاصی میخواهید فکر کنید. یک سیستم نظارت خانگی میتواند گستره قیمت وسیع داشته باشد، پس مطمئن شوید که قبل از خرید نوع دوربینهای مورد نیازتان را در نظر بگیرید. خصوصیات زیر باید به وضوح بر روی بسته مشخص شده باشند. با اینکه میتوانید تمام بخشها را به صورت جداگانه خریداری کنید، اما خرید یک مجموعه نظارتی کامل معمولا ارزانتر است و راحتتر نصب میشود.
بیسیم یا سیمدار: دوربینهای بیسیم برای نصب بدون سوراخ کردن یا کابل کشی در خانه آسان هستند، اما کیفیت تصاویر میتواند با دور شدن از گیرنده کمتر از حد معمول شود. اگر قصد پوشش یک محدودهی بزرگ را دارید، از دوربینهای سیمدار استفاده کنید اما در اکثر خانهها از دوربین بیسیم و روند آسانتر نصب استفاده میشود.
داخلی یا بیرونی: دوربینهایی که برای نصب در بیرون ساخته نشدهاند به سرعت با قرار گرفتن در معرض بارندگی و رطوبت خراب میشوند، بنابراین مطمئن شوید که درست انتخاب میکنید.
تشخیص حرکت: بعضی از دوربینها تنها زمانی که متوجه حرکت میشوند اقدام به ضبط میکنند و با فیلم گرفتن تنها در زمانی که فردی در اتاق است به میزان زیادی در فضای نگهداری و انرژی صرفه جویی میکنند.
مشاهده از راه دور: بسیاری از دوربینهای پیشرفته توانایی پخش فیلم بر روی گوشی یا لپ تاپ را در هر نقطه از جهان ارائه میدهند، که امکان کنترل خانه را از طریق یک برنامه یا اپلیکیشن فراهم میکند.
نصب دستگاه ضبط و مانیتور
برای ذخیره و مشاهده فیلمها، به یک ضبط کننده ویدئویی دیجیتال (DVR) نیاز دارید. این دستگاه تمام فیدهای ویدئویی را دریافت میکند و آنها را بر روی یک مانیتور، معمولاً یک صفحه نمایش کامپیوتر یا تلویزیون کوچک پخش میکند. ضبط کنندهها دارای ظرفیتهای حافظهی مختلف هستند که به آنها اجازه میدهد تا یک مقدار مشخصی از ویدیو را از صدها ساعت تا یک روز ذخیره کنند. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
اگر یک مجموعه نظارتی کامل را خریداری کنید، ضبط کننده DVR معمولاً همراه با دوربین میباشد.
ضبط کنندههای تحت شبکه (NVR) و ضبط کنندههای آنالوگ (VCRs) نیز برای خرید در دسترس هستند که همانند یک DVR کار میکنند، و به جای هارد دیسک دیجیتالی از سیگنالهای اینترنتی (NVR) یا
نوارهای خالی (VCR) برای ضبط استفاده میکنند. نکات نصب زیر برای این مورد نیز به کار میآیند.
تجهیزات خود را قبل از نصب امتحان کنید. قبل از نصب کردن هر چیزی مطمئن شوید که کابلها، ضبط کنندهها، دوربینها و مانیتور کار میکنند.
ملاحظات نصب دوربین مداربسته
بهترین زاویه را برای نصب دوربین مداربسته انتخاب کنید
بهترین زاویه هر اتاق معمولاً دید از گوشهی اتاق در محل تلاقی سقف با دیوارها است. مطمئن شوید که به وضوح میتوانید تمام ورودیها و خروجیها را ببینید و اینکه دوربین در نزدیکی یک پریز برق قرار داشته باشد. اگر دوربین را در بیرون نصب میکنید، آن را بالاتر از ۳ متر از سطح زمین قرار دهید تا نتوان به راحتی به آن آسیب رساند. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
دوربین را روی دیوار یا سقف نصب کنید
بعضی از دوربینها دارای پدهای چسبندهای هستند که دوربین را به دیوار متصل میکنند، اما پیچ کردن دوربین امنترین راه برای نصب طولانی مدت دوربین است. با اینکه هر دوربین متفاوت است، اما بیشتر آنها را میتوان به روش مشابهی نصب کرد: (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
پایه را در محل مورد نظر خود قرار دهید.
با استفاده از یک قلم تیز روی دیوار جایی که پیچها باید زده شوند را علامت گذاری کنید.
برای هر پیچ با استفاده از دریل یک سوراخ ایجاد کنید.
میلههای برآمده را چکش بزنید.
پایه را به دیوار پیچ کنید.
دوربین را در زاویه مورد نظر خود قرار دهید.
دوربین را به منبع برق وصل کنید
تقریبا تمام دوربینها دارای یک آداپتور برق هستند که به پریز معمولی دیوار وصل میشود. انتهای کوچک و گرد آن را به ورودی برق در پشت دوربین وارد کنید و سر دیگر را به خروجی وصل کنید.
دوربین مداربسته سیمدار را به ضبط کننده متصل کنید
تجهیزات نظارتی با استفاده از رابط بی ان سی وصل میشوند. استفاده از کابلهای بی ان سی ساده است، آنها در هر دو طرف یکسان هستند و آنها را به راحتی میتوان با پیچاندن سرپیچ در انتهای آن و قفل کردن در محل خود به پورت مناسب وصل کرد. یکی از سرها را به خروجی دوربین وصل کنید و سر دیگر را به یکی از پورتهای ورودی دستگاه DVR متصل کنید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
توجه داشته باشید که به کدام ورودی وصل میکنید، این ورودی است که باید برای مشاهده تصاویر ویدئویی دوربین در DVR تنظیم شود.
اگر کابل اتصال رابط بی ان سی نداشته باشد، میتوانید یک آداپتور بی ان سی ساده را خریداری کنید. این آداپتور به انتهای کابل متصل شده و آن را سازگار با بی ان سی میکند.
دوربین مداربسته بیسیم را با کامپیوتر جفت کنید
دوربینهای بیسیم همراه با یک دیسک نرم افزار هستند که برای نمایش فیلمها باید آن را بر روی کامپیوتر نصب کنید. برای دسترسی به دوربینها باید دستورالعملهای روی صفحه نمایش را دنبال کنید.
برخی از دوربینها یک گیرنده کوچک دارند که از طریق یک پورت USB به کامپیوتر متصل میشود. اطمینان حاصل کنید که بطور صحیح متصل شده باشد.
در صورت وجود، آدرس IP دوربین خود را (برای مثال 192.168.0.5) یادداشت کنید، این شماره را میتوان در هر مرورگری تایپ کرد تا بتوان دوربین را از راه دور مشاهده کرد. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
مانیتور را به DVR وصل کنید
این اتصال اغلب از کابل BNC نیز استفاده میکند، اما برخی از ضبط کنندهها میتوانند با کابل HDMI یا کابلهای هم محور متصل شوند. با استفاده از اتصال مورد نظر، یک سر را به پورت خروجی DVR و سر دیگر را به ورودی مانیتور وصل کنید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
شما میتوانید به اندازهی تعداد ورودیهای دستگاه DVR به آن دوربین وصل کنید، که به طور خودکار هر دوربینی را که نصب کنید ضبط میکند.
توجه داشته باشید که هر دوربین را به کدام ورودی متصل میکنید، این ورودی است که باید برای مشاهدهی تصاویر دوربین انتخاب کنید.
عیبیابی مشکلات اتصال
بررسی کنید که دوربین، DVR و مانیتور به منبع برق متصل شده و روشن شدهاند. مطمئن شوید که کابلها محکم وصل شدهاند و ورودیهای صحیح را برای DVR و مانیتور انتخاب کردهاید. برخی مانیتورها تمام دوربینها را در یک زمان نمایش میدهند، برخی دیگر دکمههای ورودی دارند که به شما اجازه میدهند دوربینها را عوض کنید.
پایان عملیات نصب دوربین مداربسته
یک مرکز نظارت مرکزی ایجاد کنید
هنگامی که دوربینهای مداربسته زیادی را در یک زمان سیم کشی میکنید، به یک مکان ساده نیاز خواهید داشت تا تمام فیدها را به DVR متصل کنید. این مکان باید جایی باشد که به راحتی قابل دسترس باشد و بتوانید به راحتی از هر نقطه در خانه به آنجا سیم کشی کنید. اتاق زیر شیروانی، دفاتر و روتر اینترنت همگی مکانهای خوبی برای قرار دادن سیستم نظارت هستند. شما باید تنها یک DVR برای تمام دوربینهای خود داشته باشید.
برای سیمکشی کمتر از کابلهای ترکیبی برق و کواکسیال استفاده کنید
رایجترین کابل نظارت، کابل ترکیبی است که از دو کابل متصل به هم تشکیل شده است. یکی از کابلها برای برق و دیگری برای ویدیو میباشد. این بدین معنی است که شما برای راه اندازی هر دوربین تنها به عبور یک سیم نیاز خواهید داشت.
این کابل معمولاً به عنوان RG59 یا RG6 عرضه میشود.
طرف قرمز و سیاه بافته شده برای برق است. قرمز مثبت و سیاه منفی میباشد.
کابل تکی استوانهای برای ویدیو است. هر سر یک رابط بی ان سی یا یک کابل هم محور دارد.
از یک ترانس باکس برای روشن کردن چند دوربین از طریق یک خروجی استفاده کنید
ترانس های برق به شما اجازه میدهد تا دوربینهای خود را از طریق یک خروجی در دیوار به برق متصل کنید. آنها دارای پورتهای مختلفی هستند و برای تامین برق دوربینهای نزدیک به هم یا دوربینهایی که نزدیک پریز نیستند مانند دوربینهای اتاق زیر شیروانی، عالی میباشند.
هرچند، نیاز به سیمهای بلندی برای اتصال هر دوربین به آن جعبه نیاز خواهید داشت. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
همیشه قبل از وصل کردن ترانس به برق، دوربین را وصل کنید.
مطمئن شوید جعبه برقی که تهیه میکنید برای تامین برق به تمام دوربینها به اندازه کافی بزرگ است. تعداد پریزهایی که در جعبه ساپورت میشود باید عنوان شده باشد. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
هر کابل ویدئویی را به یک پورت DVR جداگانه وصل کنید
دستگاه DVR میتواند چندین دوربین را بطور همزمان اداره کند و به شما این امکان را میدهد که تمام اتاقهای خانه را تنها با یک جعبه ضبط کنید. در این صورت مانیتور همهی دوربینها را نمایش میدهد یا باید از طریق دکمه ورودی در DVR دوربینها را تغییر دهید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
سیمها را درون لوله, داکت , ترانک یا زیر دیوار مخفی کنید
برای داشتن یک سیستم نظارتی حرفهای میتوانید کابلها را از میان دیوارها به سمت مرکز نظارت هدایت کنید. نقشهی دیوارها و محل عبور لولهها وکابلها را قبل از شروع سیمکشی تهیه کنید. عبور دادن کابلها نیاز به سوراخ کردن یک سوراخ در دیوار و سپس عبور دادن کابل از میان دیوارها به سمت دستگاه DVR از طریق فضاهای باز موجود در خانه و معمولاً زیر شیروانی دارد. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
اگر با سوراخ کردن دیوارها و عبور دادن کابلها راحت نیستید، با یک فرد متخصص و حرفهای تماس بگیرید تا کابلکشی را انجام دهد.
شما همچنین میتوانید کابلها را با استفاده از یک منگنه کوب به دیوارها یا قرنیزها محکم کنید. میتوانید کابلها را در زیر فرش نیز پنهان کنید اما آنها را بچسبانید تا بطور تصادفی حرکت نکنند. بطور جایگزین میتوانید با متخصصین فروشگاه دوربین مداربسته دورنگاه تماس بگیرید تا یک سیستم اختصاصی را راه اندازی کنند.
شرکتهای امنیت خانگی زیادی وجود دارند که دوربینها، سنسورهای حرکتی و سیستمهای تماس اضطراری خودکار را برای شما نصب میکنند، هرچند هزینهی بیشتری خواهند داشت. با این حال، اگر خانه بزرگ دارید و با سیم کشی مشکل دارید یا میخواهید ویژگیهای اضافی مانند سنسور حرکتی و سیستمهای هشدار داشته باشید با یک شرکت امنیتی تماس بگیرید. (آموزش 0 تا 100 نصب دوربین مداربسته)
معرفی دورنگاه
در فروشگاه اینترنتی دورنگاه میتوانید انواع دوربین مداربسته امنیتی و نظارتی برند های نکست، تی وی تی، هایک ویژن و هایلوک را با بهترین قیمت و ضمانت شرکتی معتبر درب منزل خود دریافت تحویل بگیرید.
دورنگاه بستریست که در آن می توانید تمامی مراحل افزایش امنیت مغازه ، امنیت شرکت ، امنیت منازل و ….. خود را شامل مشاوره ، انتخاب و نصب دوربین مدار بسته و سیستم های حفاظتی را با کمک مشاوران و فروشندگان این مجموعه به بهترین شکل ممکن به انجام برسانید .
این مجموعه نماینده ی رسمی فروش دوربین های مداربسته برند های نکست، هایک ویژن، تی وی تی و هایلوک در ایران است که تمامی محصولات خود را با گارانتی معتبر به شما عزیزان عرضه می نماید. با تشکر از اعتماد و حسن انتخاب شما.